Senior Kostendeskundige grote projecten bouw (multidisciplinaire werken)

Als Senior Bouwkostendeskundige ben je onderdeel van een tenderteam, met als doel een winnende inschrijving te doen. Je bent verantwoordelijk voor de kostprijsbepaling van projecten vanaf 40 miljoen euro. Deze projecten bevinden zich in de utiliteitsbouw, zijn multidisciplinair en vaak complex. Het tenderteam bestaat uit collega’s die verantwoordelijk zijn voor de andere disciplines, zoals werktuigbouw en elektrotechniek.

Functie-inhoud
• Je voert zelfstandig bouwkundige kostenanalyses uit en maakt kostenplannen en kostenramingen.
• Je voert voortdurend overleg met de andere disciplines t.b.v. een integrale beste aanbieding en bent eindverantwoordelijk voor de integrale kosten aanbieding.
• Je hebt regelmatig overleg met marktpartijen (onderaannemers en leveranciers) om te komen tot een goede kostprijsbepaling.
• In bouwteams en/of ontwikkeltrajecten zit je aan tafel om samen met de klant en ons team budgetten te bewaken en de dialoog mede te voeren ten einde keuzes te ondersteunen en optimalisaties te realiseren.
• Je denkt mee in bouwmethodieken (maakbaarheid) en optimalisaties, alternatieven, risico analyses en kansberekeningen.
• Je organiseert reviews op onze financiële aanbiedingen (vier ogen principe); zelf of intercollegiaal.
• Je bent verantwoordelijk voor het prijsvormingsproces t.a.v. uniforme, ordelijke afronding prijsvorming.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een ervaren kostendeskundige. Je hebt een afgeronde hbo/wo opleiding richting bouwkunde of civiele techniek aangevuld met cursussen in calculatie/prijsvorming. Je hebt al enkele grote tenders gedraaid binnen de utiliteitsbouw en bent daarom in staat om zelfstandig bouwkosten analyses, kostenplannen en kostenramingen te maken. Je vindt het leuk om integraal samen te werken met je collega’s van de werktuigbouw en de elektrotechniek.

Arbeidsvoorwaarden
Onze opdrachtgever heeft zeer concurrerende arbeidsvoorwaarden afhankelijk van ervaring met bovenstaande projecten is 100k op jaarbasis zeker mogelijk. Auto van de zaak en natuurlijk een uitstekende pensioenvoorziening. En niet te vergeten het volgen van adequate vakopleidingen en trainingen is met name een belangrijk onderdeel van dit pakket.